Vanliga frågor

Vad är OPR-Företagslån?

Vi erbjuder ett smidigt och enkelt företagslån från 30 000 kr till 500 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-18 månader. Ansöker du innan 16:00 på vardagar så får du besked och vid beviljat lån utbetalt samma dag. Du återbetalar lånet med ett fast belopp varje månad utan några dolda avgifter.

Vem kan ansöka om ett företagslån?

Alla svenska aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan ansöka om lån hos oss. Vi jobbar med företag inom alla branscher och kan bevilja lån till företag även om man har en betalningsanmärkning. Vi bedömer alla företag individuellt. Företagslån kan sökas av en person som har namnteckningsrätt antingen ensam eller tillsammans med någon annan person i företaget som ansöker om lånet.

Hur ansöker jag?

Du ansöker enkelt via vår hemsida med hjälp av vanligt eller mobilt BankID. En ansökan tar bara ett par minuter att fylla i och gör du ansökan innan 16:00 så har du besked samma dag. Vid godkänt lån så överför vi pengarna direkt.

Ett nytt företag - kan jag ansöka?

Ja, vi kan bevilja lån till alla företag oavsett storlek eller ålder.

Vilka säkerheter krävs?

Vi kräver inga säkerheter från företaget. Du kommer behöva gå i personlig borgen på lån upp till 200 000 kronor för att ditt lån kommer bli återbetalt. För lån över 200 000 kronor så behöver två personer gå i personlig borgen för lånet.

Vad innebär en personlig borgen?

Då en privatperson går i borgen för lånet genom ett personligt borgensåtagande, svarar han eller hon för skulden som om den vore hans eller hennes egen. Om den ursprungliga gäldenären försummar sin betalningsskyldighet, krävs borgensmännen på hela summan, inklusive utgifter, räntor och inkassokostnader

Tar ni kreditupplysning på borgensmannen/männen?

Ja, vi tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.

Är min låneansökan bindande?

Ja, när du har slutfört och skickat in din ansökan så är den bindande.

Kan jag förtidsinlösa mitt lån?

Ja, det kan du. Att betala klart lånet i förväg varken ökar eller minskar totalkostnaden för lånet som du valt när du ansökt om lånet. Därför är det viktigt att du väljer en återbetalningstid som du känner dig trygg och bekväm med att kunna betala.

Vad är räntan på lånet?

Vi har vi bestämt oss för att inte använda någon ränta - utan vi tar enbart en fast månadskostnad som beror på lånebelopp och återbetalningstid. Du kan gå in under prisuppgifter, www.opr-foretagslan.se/prisuppgifter-for-opr-foretagslan, för att läsa mer om kostnaderna för OPR-Företagslån.

Har ni någon fakturaavgift eller andra dolda avgifter?

Nej, det tillkommer ingen fakturaavgift eller andra dolda kostnader. Den fasta månadskostnaden täcker alla administrativa utgifter, på så sätt slipper du obehagliga överraskningar.

Vad händer om jag inte kan återbetala lånet?

Betalar du inte din faktura så skickar vi en vänlig påminnelse om att vi saknar din inbetalning. Ifall inbetalning dröjer ytterligare så riskerar du att fakturan går vidare till inkasso. Om företaget inte betalar sina avgifter kommer borgensmannen/männen bli betalningsansvariga.

kr

mån

  • Månatlig återbetalning:
    kr
  • Totalt att återbetala:
    kr

Kundtjänst

Öppet vardagar 09:00-17:00
Telefon
08 501 006 60
Öppet vardagar 09:00-17:00
E-post
kundtjanst@opr-foretagslan.se
   
   
07.12.2017
Hej kära kunder! Nu värmer vi upp inför jul genom hålla lite tävlingar för er företagare. Vi kommer... Läs mer…
08.11.2017
Hej kära kunder! Mellan den 9:e och 11:e november kommer vi på OPR-Företagslån närvara på Eget... Läs mer…
21.09.2017
För oss är det viktigt är det viktigt att vi erbjuder en finansiering som är enkel att förstå och... Läs mer…
15.08.2017
Vi frågade kunderna hur väl vi har lyckats betjäna dem. Kunder som använt tjänsten OPR-Företagslån... Läs mer…