Företagskredit - vad är skillnaden?

Hur fungerar en företagskredit?

Företagskredit skiljer sig avsevärt i struktur om man jämför med ett företagslån. En företagskredit finns självklart till av samma anledning och grundprincip. Det handlar om att finansiera sitt företag när behov uppstår och det egna kapitalet inte räcker till. Det som många företagare kan tycka är bekvämt med en företagskredit är att den innebära en proaktiv lösning på likvida problem. När en företagskredit väl är införskaffad så ligger den vilande tills dess att det egna kapitalet på kontot är uttömt och använt, om så inte sker kommer företagskrediten inte innebära någon räntekostnad. Oftast innebär dock företagskrediter någon typ av månadskostnad enbart för innehavet, detta är dock inte överensstämmande med alla aktörer på marknaden. När företagskrediten väl börjar nyttjas måste belopp självklart återbetalas med den ränta som ackumulerats. Företagskrediten är en bra finansieringslösning för den som regelbundet hamnar i temporärt underskott av kapital månadsvis och som sedan alltid kan återbetala på företagskrediten när likviditeten ökar. Företagskrediten kan självklart alltid återanvändas vilket gör det optimalt för dessa typer av återkommande problem. Förutsatt att du inte missbrukar företagskrediten samt/eller missar dina betalningar. En företagskredit är självklart  inte gränslös för den delen, den har ett maxtak.

Hur fungerar prissättningen?

Priset för en företagskredit kan dock vara varierande i räntekostnader beroende på vad förmedlaren gör för bedömning av ditt företag. Detta skiljer sig starkt från OPR-företagslån som tillhandahåller samma avgift för alla företag som vi bedömer lämpliga. Företagskrediten kan således anses mindre transparent än den lånetjänsten vi erbjuder. Det bör dock påpekas att företagskrediter kommer i olika upplägg och anpassningar. Det finns mer strikta företagskrediter som de traditionella bankerna tillhandahåller. Dessa kan även tituleras som kontokrediter. Dessa, av de traditionella bankerna utgivna, företagskrediter är komplicerade och svåra att erhålla. Speciellt för mindre och nyare företag på marknaden. Till följd av detta har nya aktörer som erbjuder företagskredit etablerat sig på marknaden då efterfrågan varit hög men beviljande-graden relativt låg. Den nya och moderna företagskrediten har många likheter med OPR-företagslån vad gäller snabbhet, tillgänglighet samt smidighet i ansökningsprocessen. Dessa nya företag och dess  företagskrediter  utmanar de traditionella bankerna genom att göra det lättare för företagare att erhålla finansiering. En liknande process pågår även inom företagslåns-branschen. 

Sammanfattning

Den sammanfattade skillnaden mellan vår produkt och en modern företagskredit  ligger således i möjligheten att återanvända tjänsten utan ny ansökan. Ett attribut hos företagskrediten som förvisso blir mindre viktig i samband med smidigheten och snabbheten i att göra en ny ansökan genom OPR-företagslån. Företagskrediten erbjuder inte heller samma möjlighet till strukturell planering. Vet du således hur mycket kapital du behöver är en lånetjänst alltid att föredra. Har du lite mindre likviditetsproblem på återkommande basis kan dock en företagskredit var bättre anpassad för dina behov.

 

Ansök om ett företagslån här

kr

Lånebelopp för litet
  • Månatlig återbetalning:
    kr
  • Totalt att återbetala:
    kr
Ansök här

Avgiften är ett exempel. Den faktiska månadsavgiften baseras på en helhetsbedömning av ditt företag.

Kundtjänst

Öppet vardagar 08:00-16:00
Telefon
08 501 006 60
Öppet vardagar 08:00-16:00
E-post
kundservice@opr-foretagslan.se
   
   
01.06.2020
Som bekant så är det fortsatt turbulenta tider för småföretagare och inga tydliga svar på... Läs mer…
16.10.2019
Tillfälliga driftstörningar Dessavärre upplever vi tillfälliga driftstörningar som kan förlänga... Läs mer…
21.08.2019
Kick-off med jobbet? Semestertiderna rör sig mot sitt slut och de flest verksamheter är tillbaka på... Läs mer…
28.05.2019
Även väl fungerande företag kan stöta på temporära, säsongsberoende och återkommande utmaningar.... Läs mer…