Vanliga frågor

Vad är OPR-Företagslån?

Vi erbjuder ett smidigt och enkelt företagslån från 30 000 kr till 500 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-18 månader. Ansöker du innan 16:00 på vardagar så får du besked och vid beviljat lån utbetalt samma dag. Du återbetalar lånet med ett fast belopp varje månad utan några dolda avgifter.

Vem kan ansöka om ett företagslån?

Alla svenska aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan ansöka om lån hos oss.

Hur ansöker jag?

Du ansöker enkelt via vår hemsida med hjälp av vanligt eller mobilt BankID. En ansökan tar bara ett par minuter att fylla i och gör du ansökan innan 16:00 så har du besked samma dag. Vid godkänt lån så överför vi pengarna direkt.

Ett nytt företag - kan jag ansöka?

Ja, vi kan bevilja lån till alla företag oavsett storlek eller ålder.

Vilka säkerheter krävs?

Vi kräver inga säkerheter från företaget. Du kommer behöva gå i personlig borgen på lån upp till 200 000 kronor. För lån över 200 000 kronor så behöver två personer gå i personlig borgen för lånet.

Vad innebär en personlig borgen?

Då en privatperson går i borgen för lånet genom ett personligt borgensåtagande, svarar han eller hon för skulden som om den vore hans eller hennes egen. Om den ursprungliga gäldenären försummar sin betalningsskyldighet, krävs borgensmännen på hela summan, inklusive utgifter, räntor och inkassokostnader

Tar ni kreditupplysning på borgensmannen/männen?

Ja, vi tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.

Är min låneansökan bindande?

Ja, när du har slutfört och skickat in din ansökan så är den bindande. Ringer du in innan 16:00 samma dag som du fått lånet beviljat så är det möjligt att ångra lånet utan någon extra kostnad.

Kan jag förtidsinlösa mitt lån?

Vid förtidslösen får ni en avgiftsreducering. Den nya avgiften räknas för den tiden ni har haft lånet. Dessutom kommer det tillkomma 50% av mellanskillnaden på avgiften för den tiden ni har haft lånet jämfört med avgiften på den ursprungliga kontrakterade återbetalningstid. Med andra ord blir avgiften mindre vid förtidsbetalning, dock inte densamma som i de fallen man har valt en kortare återbetalningstid från första början.

Vad är räntan på lånet?

Vi har vi bestämt oss för att inte använda någon ränta - utan vi tar enbart en fast månadskostnad som beror på lånebelopp och återbetalningstid. Du kan gå in under prisuppgifter, www.opr-foretagslan.se/prisuppgifter-for-opr-foretagslan, för att läsa mer om kostnaderna för OPR-Företagslån.

Har ni någon fakturaavgift eller andra dolda avgifter?

Nej, det tillkommer ingen fakturaavgift eller andra dolda kostnader. Den fasta månadskostnaden täcker alla administrativa utgifter, på så sätt slipper du obehagliga överraskningar.

Vad händer om jag inte kan återbetala lånet?

Betalar du inte din faktura så skickar vi en vänlig påminnelse om att vi saknar din inbetalning. Ifall inbetalning dröjer ytterligare så riskerar du att fakturan går vidare till inkasso. Om företaget inte betalar sina avgifter kommer borgensmannen/männen bli betalningsansvariga.

Kan jag få ett lån även om jag har en betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att få ett lån beviljat hos oss även om du har en betalningsanmärkning. Vi kollar på en rad olika faktorer när vi handlägger ditt lån och en betalningsanmärkning betyder inte automatiskt nej.

Kan jag ångra mitt lån?

Ja, vi erbjuder våra kunder möjlighet att häva sitt lån upp till tre dagar efter att lånet har blivit utbetalt mot en processavgift på 1 500 kr. Ring in till vår kundtjänst på 08-501 006 60 eller maila på kundtjanst@opr-foretagslan.se så ser vi till att hjälpa dig.

kr

mån

  • Månatlig återbetalning:
    kr
  • Totalt att återbetala:
    kr

Kundtjänst

Öppet vardagar 08:00-17:00
Telefon
08 501 006 60
Öppet vardagar 08:00-17:00
E-post
kundservice@opr-foretagslan.se
   
   
16.10.2019
Tillfälliga driftstörningar Dessavärre upplever vi tillfälliga driftstörningar som kan förlänga... Läs mer…
21.08.2019
Kick-off med jobbet? Semestertiderna rör sig mot sitt slut och de flest verksamheter är tillbaka på... Läs mer…
28.05.2019
Även väl fungerande företag kan stöta på temporära, säsongsberoende och återkommande utmaningar.... Läs mer…
20.03.2019
Byggmässa i Göteborg Under torsdag och fredag kommer våra handläggare att ställa upp på BYGG... Läs mer…